5 Ocak 2012 Perşembe

Kızarmış Levrek

Çoğumuz öğrenci evlerinde balık yemiyor, hem kokusu hem uğraşması fazla diye; ancak ciddi anlamda yememiz gereken, sağlıklı bir besin balık ve de bu şekilde hem fazla kokmuyor hem de pek bulaşık çıkmıyor:

Kişiye göre fileto edilmiş levrek - bunu balıkçılarda yaptırabilirsiniz.
Marketlerde satılan çıtır pane harcı,
Yumurta sarısı,
Tuz ve karabiber.

Tavamıza kızartmak için bir miktar yağ koyuyoruz; ardından yumurta sarımızın içerisine karabiber ve tuzu atıp karıştırıyoruz- fazla atmayın zaten pane harcı baharatlı bir şey- daha sonra balıklarımızı harca bulayıp kızartıyoruz. Tavanın kapağını da kaparsanız kokuyu minimuma indirirsiniz.



Not: Tarif için sözlük yazarı "yazar olmazsa olecek hastaligi"na teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder