3 Ocak 2012 Salı

Fakirhane diyetine hoşgeldiniz efenim!

Bu blog'daki amacım, özellikle öğrenci olup da diyet yapmanın fast food yemekten pahalıya geldiğini düşünen kişilere (başta kendim olmak üzere) yardımcı olmaktır, "Bugün ne yiyeceğim yahu?" sorusuna cevaplar sunmaktır.
Özellikle öğrenciler bilir ki fast food en çekici yiyecektir, üniversiteye başlandığı anda müptelası olunur; çünkü hem yenecek en ucuz şeydir hem de vakit harcamaz; zira vaktimizi ders çalışmak, okula gitmek ve de sosyal ilişkilerimizle doldururuz. Aile yanından ayrıldığımızda daha önce hiç vakit ayırmadığımız yemek yapmak büyük bir olay gibi gelir, kaçınırız, hele o bulaşık yıkamak yok mu... Kim uğraşacak, der; atarız kendimizi bir Burger King'e bir arkadaşla gider iki menu indirimli almış oluruz. Esnaf lokantalarının ambiansı ve de sosyal ortamı hiç çekici değildir ne de olsa, kim ev yemeği yiyecek, hem annemiz gibi de yapmaz ki... Bir de bebeğim "Ateş seni çağırıyor!", bok gibi şeyler pek de lezzetlidir bilirsiniz ki...
Tabi aradan, yıllar geçer mezun olmaya yaklaşırsınız (ya da benim gibi birkaç sene uzatırsınız); aynaya bir de bakarsınız ki o genç kız bildiğin teyze modunda göt göbek olmuş... Acil diyete başlamak gerekir; ancak nasıl? Öncelikle klasik prosedür, dahiliyeye gidilir bir sürü test yaptırılır, ona göre uygun diyet verilir. Bu diyetlerde kişinin kalori ihtiyacına göre günlük alınacak protein, karbonhidrat ve yağ bellidir. Örneğin öğlen öğününde yazar ki bir porsiyon sebze. "Sebze de, hangi sebze lan?" dersin. Sebze deyince hani salata gelir akla, evde yemek yapmayanlar için, tabii (İstanbul'da) bir porsiyon salata bilinir ki 7-10 lira arasındadır, hani içindeki malzemeye göre artar azalır ya da bir enginar yesem desen, küçük bir porsiyonu en dandik lokantada bile 4-5 lira. Tüm bunlar anladığınız gibi bir fakir/öğrenci için lükstür. Bu yüzden evde zaman kaybettirmeyen ve de ucuz olan diyetlik yemekler bulmak ve de sizinle paylaşmak için açtım efenim bu blog'u. Bendeniz kim mi? Beginner bir diyetli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder