5 Ocak 2012 Perşembe

Konserve Bamya (Ya da herhangi bir sebze)

1 adet konserve bamya
100 gr kıyma ya da parça et
1,5 çorba kaşığı salça 
1 adet soğan 

1 diş sarımsak
1 adet tavuk yada et bulyon
Tuz, karabiber, isteğinize göre baharat

Öncelikle 1 adet soğanımızı ve sarmısağımızı mire-poix; yani bizim tabirimizle yemeklik olarak doğruyoruz. Daha sonra tenceremizde kızdırdığımız yağımızın içerisine atıp 'pembeleşinceye' kadar kavuruyoruz. Yağ olarak biraz tereyağı da katabilirsiniz lezzetli olur. Daha sonra kıymamızı atıp, o da rengi değişene kadar kavurmaya devam ediyoruz. Kıymalar piştikten sonra salçamızı ekliyoruz, bu sırada bulyonu atabilirsiniz. Ardından bamyalarımızı konserveden çıkarıp bir güzel yıkıyoruz ve tenceredeki karışıma ekliyoruz. Dikkatli olarak karıştırıyoruz çünkü bamyalar zaten pişmiş olduğu için dağılabilir, bu sırada başka bir tarafta su kaynatıyoruz ve tenceremize. Karışımın üzerini biraz geçecek kadar su koyuyoruz.kapağını kapatıyoruz ve ocağı en kısığa getiriyoruz. 10 dk sonra yemeginiz hazır.
Dediğim gibi bütün malzemeler pişmiş olduğu için en fazla 20 dakikada mis gibi ev yemeğiniz hazır. Sadece bamya ile değil marketlerde bulabileceğiniz her türlü konserveyle bu tarifi uygulayabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder